infoKonin – Koniński Portal Informacyjny

ZSEU z Żychlina z kulinarnymi sukcesami

środa Grudzień 11, 2019

Grupa z ZSEU z Żychlina zdobyła pierwsze miejsce podczas konkursu kulinarnego w ramach projektu "Kupuj i gotuj z polską wieprzowiną".

Konkurs był kontynuacją spotkań z uczestnikiem programu Master Chef Bartkiem Adamskim. Zadaniem konkursowym było przygotowanie dań na bazie wieprzowiny. Uczniowie z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych składzie Kuba Walter, Janek Robak i Mateusz Hofman przygotowali potrawy, które najbardziej urzekły jury i wrócili z Warszawy z 1 miejscem w konkursie "Kupuj i gotuj z polską wieprzowiną". W szczególności docenili oryginalność deseru: malinowego kremu z wątróbką na ciasteczku korzennym oraz polędwiczkę sous vide na puree z dynii. Uczniowie na przystawkę podali ravioli wypełnione wieprzowiną z oliwą koperkową i serem pecorino. Jury oceniało smakowitość, oryginalność i pracę zespołową. Warto dodać, że w ostatnim czasie również udziałem w prestiżowym konkursie barmańskim Monin Junior Cup, który odbył się w Warszawie może pochwalić się Bartek Trawiński, który już kolejny raz wziął udział w zmaganiach młodych barmanów z całej Polski.

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

INNE WIADOMOŚCI

Konin
15.0
°C
90
%
14
km/h
0.0
mm
100
%