infoKonin – Koniński Portal Informacyjny

W Żychlinie trenowali obsługę gości

poniedziałek Luty 11, 2019

W Zespole Szkół Ekonomiczno- Usługowych im. Fryderyka Chopina  odbyły się warsztaty  z obsługi gościa pod okiem Grzegorza Górnika z Akademii Kelnerskiej.

Uczniowie z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych zdobywali wiedzę i umiejętności, którą będą mogli wykorzystać podczas swojej pracy zawodowej.  Na warsztatach uczniowie szkolili sposoby nalewania wina do kieliszków gości, noszenie talerzy czy techniki przekładania potraw na talerz gościa. Wzbogacili swoją wiedzę z zastawy stołowej oraz z metod i technik podawania potraw i napojów. Dużą atrakcją było serwowanie potraw z wykorzystaniem wózka kelnerskiego, przygotowywania i podawania deseru z bananów oraz filetowania ananasa w obecności gościa. Prowadzący warsztaty Grzegorz Górnik przekazał młodzieży wiele cennych informacji i tajników zawodu kelnera oraz dobre rady i wskazówki, jak osiągnąć sukces w gastronomii. Zajęcia zakończyły się uzyskaniem certyfikatu.

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

INNE WIADOMOŚCI

Konin
13.9
°C
59
%
3
km/h
0.0
mm
75
%